dinsdag 26 oktober 2010

Een kleine indruk van een bijzondere reis.

IRIAN JAYA De PAPUA"S
Hier onder staat een filmpje deze dans werd gedaan tijdens het varkensfeest, erg bijzonder om zo'n feest mee te maken. De kwaliteit van het filmpje is niet zo goed hoor, hij is met een oude digitale fotocamera gemaakt.


Meer foto's zijn te zien in het fotoboek in de linker kolom.
Van deze plant wordt garen gemaakt voor de hoofdtasjes van de papua's. De vezel is erg sterk, van de stengel worden vezels getrokken als de vezels gedroogd zijn wordt er met de hand garen van gesponnen. Dit garen wordt met gele of rode klei gekleurd, dit zijn de authentieke hoofdtasjes de tasjes die een felle kleur hebben worden van synthetisch garen gemaakt.


Zo worden de tasjes gemaakt, deze vrouw draagt alleen een rieten rokje dat is de traditionele kleding voor vrouwen in Papua.


Zo ziet een hutje er van binnen uit, er wordt op een houtvuurtje gekookt.
Ik heb in het dorpje waar het varkensfeest werd gehouden natuurlijk ook een paar draagtasjes gekocht, je ziet op het filmpje hoe ze gedragen worden.


Groetjes Hennie.

4 opmerkingen:

AnitaS zei

Ik heb net je foto's gezien. Wat een bijzondere reis hebben jullie gemaakt.

Chris zei

Tjonge Hennie, wat een prachtge reis hebben jullie gemaakt. Ik heb genoten van je foto's en van het filmpje. Die snotneuzen! Geweldig die natuur. Nog wel heel veel primitief hè. Als je nu hoort voor het nieuws over die Tsunami en vulkaanuitbarsting, ben je misschien toch blij weer hier te zijn. Maar je kan je waarschijnlijk ook veel meer voorstellen wat het met de mensen daar doet.

Rina zei

wat een bijzondere reis. indonesie staat ook nog op mijn wensenlijstje. mooie foto;s heb je gemaakt.

Guusje, zei

wat bijzonder om dit meegemaakt te mogen hebben en te mogen zien. Erg leuk om mee te kunnen lezen.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails