donderdag 1 juli 2010

Het huisje is af ! ! !

Gisteravond heb ik het huisje afgemaakt, de hanger is een beetje te groot, toch maar een stokje gebruiken net als het voorbeeldje van Bep. Die hanger bewaar ik gewoon, altijd makkelijk.
Bij ons beginnen de stok rozen ook te bloeien, ik heb het huisje er maar even naast gehangen hij kleurt zo mooi bij de rozen.


De eerst oogst uit de kas, heerlijk
Hebben jullie dit wel eens mee gemaakt ? ? ? We hebben twee broedse kippen eerst haalden ze de eieren bij elkaar weg, hoe weet ik eigenlijk niet er zitten vier legbakken naast elkaar. Er zat een kip op zeven eieren in het eerste legbakje een paar dagen later ging kip nummer twee op drie eieren zitten in legbakje drie.
Om de paar dagen wisselde het eieren aantal onder de kippen, we hadden de eerst zeven eieren gemerkt vandaar dat het opviel.
Nu zitten ze "gezusterlijk" met zijn tweeën in legbakje twee, op alle eieren vandaag kunnen er kuikens uit komen, ik ben benieuwd hoeveel er uit komen en wie ze straks verzorgd ?????
Wordt vervolgd ! ! !Pas je tempo een beetje aan met dit heerlijke zomerse weer, met andere woorden niet te veel huishoudelijk werk maar lekker in de schaduw quilten.
Groetjes Hennie.

12 opmerkingen:

Else zei

Leuk huisje, en wat een heerlijke oogst! groetjes Else

GRANNY'S HOUSE zei

Gezellig is je huisje geworden en wat een oogst.

Groetjes
Ines

Berbel zei

Van kippen heb ik geen verstand, maar bedankt voor de goede tip; ik blijf lekker in de schaduw quilten!
Groetjes Berbel

Yvonne aka sommeke zei

Schattig huisje Hennie!
De kuikentjes krijgen gewoon 2 bezorgde moedertjes!

Chris zei

Je huisje is enig geworden. En dat verhaal over je kippen doet me denken aan zo'n rekenopgaaf van vroeger. Dat moest je dan ook nog uit je hoofd doen. Heel apart hoor. Ik ben benieuwd hoe ze gaan doen als de kuikens er zijn. Dan laat je wel weer een fotootje zien hè? Zo leuk.

Cybele's patch zei

Stelen de kippen elkaars eieren? Vreemd. Ik heb helaas geen verstand van kippen en weet dus niet of het vaker voorkomt.
Heerlijk die verse groente uit de kas. En je huisje is leuk geworden.

Annelies vdB zei

Het is een hele leuke hanger geworden !

quilting Jeannet zei

Oh Hennie, wat een spannende tijden met de kippen !! bij jou zitten ze nog naast elkaar, bij ons zaten er twee broedse kippen OP elkaar, dat was helemaal hopeloos, we hebben er één apart gezet in de kuikenren, ze zit nu twee weken en we wachten af met spanning, bij jou overigens ook, jij hebt zulke mooie kippen. Wat een giller dat ze aan elkaars eieren zitten, kippen zijn best rare beesten joh als je ze nader observeert. Ik ben heel benieuwd naar jou kuikens.

groetjes, Jeannet

Daniëlle zei

Dt wordt een hele kippen creche joh!! Wat is dat toch een wonderlijk gebeuren bij die kippen, heb die van jeannet van de week gezien en het is echt lachen, ei ernaast, ei onderonder geschoven, nou of er ooit wat uitkomt, zal mij benieuwen! Mooie boontjes, zullen best smaken! Wat een schattig huisje heb je bij Bep gemaakt! Mooi weekend, ik ga zondag naar Bep hihi! Groeten, Daniëlle

Guusje, zei

Leuke huisje heb je gemaakt en de stokrozen staan al mooi in bloei. Prachtig zijn ze, lekker bonen uit eigen tuin. En de kippen ben erg benieuwd hoe dit verder gaat.

Dorine zei

Leuk huisje en hoe is het met de kipjes
Zijn de eieren al uit??
geniet van de kuikentjes
groetjes Dorine

Peti zei

Wat heb je een leuk huisje gemaakt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails