vrijdag 8 juli 2016

Duimquilten

De "duimhoed" van Ted Storm heb ik al jaren in huis. Ik kocht hem met de gedachte ooit nog eens een cursus te volgen, maar daar is tot nu toe niks van gekomen.
Vanmorgen dacht ik ik pak hem gewoon en ga maar eens proberen of ik er iets mee kan, want deze quilt is erg groot en om hem steeds te draaien is wel lastig.
Het blijft toch gewoon oefenen ook als ik een cursus had gevolgd. 


Eerlijk gezegd valt het mij nog niet tegen hoe het gaat de eerste steek vind ik het moeilijkst.


De aanhouder wint ik zet nog een paar steekjes.
Fijne dag Hennie.

10 opmerkingen:

Guusje, zei

Ik quil ook met de duimvingerhoed zonder dit ergens geleerd te hebben. Het is net wat je zegt gewoon oefenen en als je er eenmaal aan gewend bent wil je niet anders meer.

Annie Kingma.Bonnema zei

Knap hoor,ik heb er geen maar je maakt mooie steekjes
Groetnis Annie

Annelies zei

Het ziet er mooi uit. Succes.

Ineke zei

Zo'n hulpmiddeltje heb ik dus niet! Maar je hebt het mooi gedaan, zie mooie steekjes!

Ageeth Dorsman zei

Ik kan de duimquilt-vingerhoed echt niet missen, temeer, omdat ik hem ook echt nodig heb, want ik quilt op een groot, vast frame. En na enige oefening maak ik met deze vingerhoed mooiere steekjes dan met mijn gewone. Je zult zien, dat je het snel onder de knie hebt, want het voelt heel natuurlijk om zo te quilten. Heel veel succes en vooral plezier met het quilten.
Groetjes van Ageeth.

Monica zei

Leuk, het gaat vast lukken, veel succes

Hermie zei

Gaat toch prima zo? Ik vind dat je met de duimquiltring veel kleinere steekjes krijgt. Om de eerste steek gemakkelijker te maken, kun je de naald eerst naar je toe laten wijzen als je hem door de stof steekt, dus een beetje schuin en dan omkiepen.

Hennie zei

@ Hermie bedankt voor de tip, dat ga ik proberen.

Chris zei

Als je het onder de knie hebt, lijkt het me geweldig. Ik heb er ook eentje liggen, iemand heeft het voorgedaan, een patroon achter gelaten en toen ..... Wie weet pak ik het toch ook nog eens op.
Je doet het prachtig hoor!

Marga (MarPie) zei

Ziet er heel goed uit. Heb er ook eentje, heel weinig gebruikt en nu natuurlijk niet meer zo nodig omdat ik de BerninaQ24 longarm heb.
Eigenlijk is het met alles oefening baart kunst.

Groetjes,
Marga♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails