zaterdag 9 mei 2015

Plantensteun maken

Vandaag ben ik bezig geweest met het maken van een plantensteun, ik had altijd plastic ringen die ik om de planten kon zetten zodat de bloemen na regen, of harde wind niet met de neus in het stof lagen.
Mijn buurman Freek is handig met dingen van wilgentenen maken, dus ben ik eerst maar even bij hem langs geweest voor een paar nuttige tips. 


Freek heeft mij deze boeken en de onderplaat voor verschillende maten plantensteunen geleend, het was wel even oefenen hoor, ik moest een paar keer opnieuw beginnen omdat het niet naar mijn zin was. Eerlijk is eerlijk Freek heeft het net iets beter in de vingers, maar voor de eerste keer vind ik mijn plantensteun wel oké hoor.


De staanders heb ik op advies van Freek gewoon een stukje in het gazon gestoken, dat werkt prima ! ! ! Hier staat hij een beetje scheef, maar dat is later wel weer goed gekomen.


Nou hier staat hij dan mijn eerst plantensteun, om de pioenrozen en ik ben er super tevreden mee, veel beter dan de plastic ringen aan een bamboe stokje, ik hoop dat ze voldoende steun hebben, anders moet er nog een draadje simtouw omheen.


Nummer twee staat om de monnikskap, de twijgen waren op ik heb hem iets minder hoog gemaakt.
Ik heb nog veel meer bloemen die wel een steuntje kunnen gebruiken, wie weet maak ik er nog meer, 


Een heel fijn weekend allemaal;.
Groetjes Hennie.

1 opmerking:

Tilly zei

Wat leuk gedaan Henny, ziet er goed uit. groetjes Tilly

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails