vrijdag 1 juli 2011

Stofjes stofjes stofjes ! ! !

Ik ben er weer, we waren er even tussenuit voor een vakantie in Engeland, we hadden mooi weer, het regende af en toe maar daar hadden we geen last van. Ons tunneltentje hadden we wat vergroot door er een wing overheen te plaatsen zodat we als het s'avond regende toch nog buiten konden zitten.
Mijn DH had voor de vakantie alle coördinaten van de Engelse quiltwinkels in onze navigatie gezet HANDIG ! ! !
Zo zijn we bij deze drie quiltwinkels die min of meer op de route lagen geweest.

Bij de eerste winkel Patchfinders in Cheadle Hulme hing deze prachtige blauwe quilt, ik heb nog een paar blauwe stofjes gekocht voor mijn mozaïektegelquilt.

Deze mooi quilt krijg ik niet recht op mijn blog, grrrrr soms lukt het wat minder goed nou ja je moet maar even een beetje scheef kijken hoor.


Zoals je ziet voldoende stofjes te koop ! ! !

Zij vond het prima dat ik wat foto's nam voor mijn blog.


De tweede winkel, Patchwork direct zit in Derbyshire in dit oude kerkje,


een mooi gezellig winkeltje,


Zoals je ziet weer volop keuze .

De stofjes links op de foto heb ik bij Patchfinders gekocht. De paarse en groene stof zijn voor mijn Civil War Quilt, de bruine tinten ga ik voor mijn Dear Jane gebruiken deze heb ik bij Patchwork direct gekocht samen met de middelste drie stofjes.


Voor de vakantie had ik de nodige voorbereidingen gedaan zodat ik voldoende geknipte stofjes bij me had, ik had vijftig verschillende stofjes voor hexagon bloemetjes en vijftien mozaïektegel blokken geknipt.
Onderweg en op de camping kon ik mooi wat lapjes aan elkaar zetten. Er zitten er heel wat in elkaar maar hierover later meer.

Zo zat ik op een avond nog even wat bloemetjes te maken toen er een echtpaar met een hond langs liep deze mevrouw was erg geïnteresseerd in mijn lapjes omdat ze zelf ook quilte en natuurlijk kom je dan direct in gesprek.
Zij ging de volgende dag met haar man naar Abakhan Fabrics in Mostyn een winkel waar je van alles op handwerk gebied kunt kopen en ook quiltstofjes kunt die je per kilo betaald nou je begrijpt dat mij dat ook wel wat leek.


Voor de derde quiltwinkel werd het adres in onze navigatie opgezocht en we gaan de volgende morgen oppad.
Foto's van de winkel heb ik niet gemaakt, helemaal vergeten ik was zo in de ban van de stofjes, maar dit bord stond buiten voor de winkel ze verkochten nog veel meer dan quiltstofjes hoor.
Deze stofjes heb ik uitgezocht, gelukkig kon ik ook wat kleinere stukjes af laten snijden als er maar een meter bleef liggen was het goed. In totaal heb ik ruim twaalf meter voor een koopje. Zie je die mooie ondergrond stof doe heb ik helemaal genomen hoor komt altijd van pas ! ! !

Groetjes Hennie.

16 opmerkingen:

Roos zei

Wat een leuke stofjes heb je gekocht zeg, je zou er zo voor naar Engeland op vakantie gaan ;o)
Groetjes Roos

Miny zei

Hennie wat een leuke stofjes heb je gekocht. Daar kun je voorlopig weer even verder mee.
Heb je de mail gelezen er is een kleine verandering in het quiltbee schema.

Groeten Miny

Berna zei

Hoi Hennie, ik dacht dat ik een stoffig blogje had maar jij kan er helemaal wat van. Wat een leuke winkels heb je bezocht en mooie lapjes gekocht.
Goed weekend.

Heleni zei

Hallo Hennie, zo zeg, wat heb je leuke winkels gevonden in Engeland. Leuke stofjes ook. Het kan niet anders, dat je een heerlijke vakantie hebt gehad...

groet Heleni

jolanda zei

Wat een goed idee zeg!! Van te voren alvast quiltwinkels opzoeken van de plek waar je op vakantie gaat.
En het zijn mooie winkels ook zo te zien. De quilt op de foto die gekanteld is, vind ik vooral erg mooi!

Marcha zei

Oh heerlijk, zo wil ik ook wel vakanties houden!

Sylvia zei

Mooie stofjes hoor! Handig zo'n quiltroute-voorbereiding. Het is altijd leuk om in een ander land ook eens rond te neuzen in quiltwinkels.
Prettig weekend, gr.Sylvia.

Tilly zei

wat een leuke winkeltjes, je bent goed geslaagd.

Guusje, zei

Wat een heerlijke vakantie hebben jullie gehad en wat een prachtige aankopen en winkels heb je bezocht. Geweldig om met zoveel moois thuis te komen.

Cisca zei

Engeland is op zich al een mooi land om naar toe te gaan, maar dan ook nog quiltwinkels bezoeken, dat is helemaal het einde! Mooie stoffen, vooral die bruintinten voor je Dear Jane. Een vakantie om met veel plezier op terug te kijken.
Groetjes, Cisca

Anoniem zei

Wat een heerlijke vakantie had je Hennie, zo te lezen, ik hoorde laatst van iemand die alle quiltwinkels thuis al in de tom tom had gezet, kan je nooit verkeerd rijden.....Mooie stofjes heb je gekocht, ik wist eigenlijk niet dat er in Engeland ook zulke leuke quiltwinkels waren, je hoort er nooit zoveel van. Reden temeer om er eens heen te gaan.

Groetjes, Q Jeannet

Ria zei

Leuke stofjes heb je er weer bij, en wat slim om te kijken welke winkels er op jou route liggen, scheelt veel zoek tijd. Ga ik ook doen als ik op bezoek ga bij Amanda komende winter in Dublin
Tot vanavond,
Ria

Marieke zei

Niet alleen veel gezien, veel genaaid, maar ook veel meegenomen: helemaal zoals een goede vakantie hoort te zijn! :-) Geniet er maar van!

conny's quilts zei

Dat klinkt als een quiltvakantie! Leuke aankopen heb je gedaan.

Inge Slaats zei

Nou Hennie, je was net even bij mij, maar jij kan er ook wat van, hoor. Logjes schrijven gaat jou ook goed af LOL. Ik heb genoten van dit heerlijke verhaal over al die leuke quiltwinkeltjes in Engeland, vooral die in dat kerkje, geweldig. Je stofjes zijn ook om te smullen. Ik spaar blauwe op het moment en vind de stoffen me de hartjes zó lief.
Jij kan nu lekker vooruit met je nieuwe vorraad. Ben je nog steeds alleen maar aan het aaien of is hier en daar de schaar of het mes in gezet?

Fijne zondag verder!
Inge

Joyce zei

Wat een geweldige plaatjes!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails