donderdag 8 april 2010

Dear Jane werk in uitvoering

Nee dit is nog geen nieuwe update van mijn sjaantjes blokken, die komt vijf mei weer. Ik wil jullie dit even laten zien, zo wordt mijn Sjaantjes lap elke maand een beetje groter.

De patroontjes worden van de cd geprint ( lekker makkelijk ! ! !) en de stofjes uitgezocht, ik ben nu met de rode rand blokjes bezig.De malletjes teken ik op schuurpapier zodat het niet verschuift als ik het patroontje op de stof teken.
Als alle delen van het patroontje geknipt zijn leg ik het patroon helemaal uit om te controleren of alles geknipt is. Op de foto staat hij er nog niet bij, maar de sashing knip ik er ook bij omdat ik verschillende ondergrond stofjes gebruik en ik de sashing wel van de zelfde stof wil maken.De malletjes plak ik op, deze bewaar ik. Als het blokje in elkaar zit gaan de patroontjes in een schoenendoos. Je weet maar nooit of ze nog een keer weer van pas komen weg gooien kan altijd nog.De geknipte stofjes gaan in een afsluitbaar zakje, zodat er niets zoek raak.


Het zakje gaat met het patroon in een tasje met vakken er zitten nu vier kant en klare pakketjes in. De blokjes moeten alleen nog in elkaar gezet worden, nou ja dat is soms het meeste werk hoor. Maar een goede voorbereiding is het halve werk ! ! ! !


Groetjes Hennie.

18 opmerkingen:

Klaske zei

Zo doe ik het ook Hennie, maak een paar pakketjes en dan kun je zo een blokje pakken. Ik heb mijn 1e blokje af van de DJ, maar de volgende is al geknipt hoor!

martine zei

Slim hoor. Dit kun je overal mee naar toe nemen.

katrien zei

Een hele klus hé.Maar tis ook voor een pracht van een quilt hé.Succes.

Marieke zei

Geweldig dat je dit even uitlegt hoe je het doet. Slim van dat schuurpapier, zodat het niet verschuift. En dat is nog dik ook, dus ook wel een paar keer te gebruiken. En als je een paar blokken geknipt hebt, kun je het zo pakken om in elkaar te zetten. Ik krijg er ook helemaal zin in om aan deze Sjaan te beginnen.

Daniëlle zei

Dat mag voorbereiding heten! Maar daarna kun je zo aan de slag wanneer de kans zich voordoet. Trusten voor zo, groeten, Daniëlle

GRANNY'S HOUSE zei

Ik vind juist vaak dat de voorbereiding het meeste werk is.

Groetjes
Ines

Mascha zei

Altijd handig om al wat blokken geknipt te hebben.
Groetjes Mascha

ria vogelzang zei

Wat een goed idee, Hennie! Dat had ik nu niet gedaan, dat vind ik nu wel jammer. Het is ook meteen een leuke herinnering.
Ik heb een klein schrift (met zo'n harde kaft) gekocht en schrijf er iets in bij elk blokje...
Het blijft een speciale quilt en vraagt eigenlijk dan ook om een speciale behandeling, he?
Leuk dat we dat allemaal toch herkennen....
Fijn weekend.

Else zei

Zo dat ziet er top uit, je kan zo beginnen als je zin hebt! De voorbereiding is meestal het meeste werk, maar ook wel weer leuk je ziet het groeien. fijne dag, Else

Heleen zei

Een goede voorbereiding is al het halve werk! En het werkt ook veel prettiger zo. succes!

Jantine zei

Ha, nog iemand die zo georganiseerd voorbereid! Leuk om te zien en zo werkt het wel super, vertelde ik mijn cursisten vorige week nog!

Dorine zei

Dit klinkt heel goed en een gedegen voorbereiding is het halve werk.
succes ermee
groetjes Dorine

conny's quilts zei

Tsjonge dat pak je wel heel gedegen aan. Ik doe het dan toch wel wat anders maar dat komt misschien ook wel omdat ik vooral op de naaimachine werk, en dus niets op voorraad maak. Ik maak zoveel mogelijk blokjes op de paperpiecing manier, dat is altijd lekker precies. Dat lukt bij vrijwel alle blokjes en als ik dan toch eens een blokje met malletjes moet maken dan komen de (diepvries) pizzadozen in actie: ideaal dun karton voor malletjes. Ik heb een blad schuurpapier op een plankje geplakt, daar leg ik dan de stof op en dan de malletjes omtrekken, schuift ook niet en het kost je niet zoveel schuurpapier. De meeste malletjes in Jane gebruik je maar eenmalig....
Succes met je nieuwe blokjes!

Guusje, zei

Je doet hetzelfde als ik, ik bereid ook altijd van alles waar ik mee bezig ben een aantal blokken voor die ik dan elk moment kan oppakken om in elkaar te zetten zonder eerst al het voorbereidde werk te moeten doen. Leuk om te zien hoe jij dit doet.

Cybele's patch zei

Mooie blokjes. Maar wat heb je er veel werk aan. Ik zou er niet het geduld voor hebben. Ik doe zoveel mogelijk met de pp methode.

Annelies vdB zei

Wat is het leuk om te doen hè ?
Veel plezier ermee !

sylvia zei

wat een mooi systeem!!!
maak je de blokjes van paterno??

Kitty zei

Prachtige blokken. Ik ben met mijn Dear Jane begonnen met de makkelijkste blokjes, maar ik zie dat jij er een stuk stoerder tegen aan gaat. In het midden zitten niet de makkelijkste. Vooral die vijfpuntige ster, maar daarin het andere sterretje.
Gr. Kitty

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails